Каталог товарів

Спортивне харчування для початківців - відповіді на всі запитання

Категорії

Міфів про спортивне харчування безліч. Серед наслідків його застосування називають порушення роботи різних систем організму, і виникнення залежності, і навіть повну втрату працездатності. У результаті пропозиції купити спортивне харчування багато спортсменів, особливо новачки, ставляться упереджено. Давайте розберемося, чи такі шкідливі препарати спортивного харчування?

Завдання спортивного харчування

Основна мета препаратів спортивного харчування – контроль ваги спортсмена. Тобто не лише високий приріст м'язової маси, а й, навпаки, усунення зайвих кілограмів, створення підтягнутої та стрункої фігури.

Склад препаратів спортивного харчування

Препарати спортивного харчування, всупереч поширеній думці, не є БАДами. Компоненти, з яких вони складаються – це продукти переробки натуральної сировини. Найчастіше у складі препаратів спортивного харчування можна зустріти

  • протеїни;
  • гейнери;
  • креатин;
  • спалювачі жиру.

По суті спортивне харчування - це звичайна повсякденна їжа, з якої виключили все зайве. Розглянемо докладніше кожен компонент.

Протеїни:

Протеїн – це концентрований білок, синтезований із натуральної сировини. Він є найважливішим компонентом спортивного харчування. При активних фізичних навантаженнях у організмі регулярно настає дефіцит білка. Прийом протеїнів - найпростіший і щадний для організму спосіб його уникнути.

Гейнери:

Застосування гейнерів завдяки підвищеному вмісту в них вуглеводів та білків дозволяє швидко наростити м'язову масу та ефективно заповнити енергію, витрачену на тренуванні. При цьому гейнер не дає рельєфу м'язів, його можна досягти лише за допомогою регулярних тренувань.

Спалювачі жиру:

Спалювачі жиру активізують обмін речовин в організмі, прискорюючи вуглеводно-жировий обмін на клітинному рівні та звільнення від продуктів цього обміну. Як жироспалювачі в препаратах спортивного харчування можуть бути екстракт зеленого чаю або кофеїн. З останнім радять бути обережнішими, оскільки часте його застосування негативно позначається на стані нервової системи. Загалом спалювачі жиру зміцнюють імунітет і підвищують витрату калорій в організмі.

Не варто забувати, що спортивне харчування – лише помічник у справі формування вашого тіла. Без регулярних грамотних тренувань воно не дасть жодного ефекту. Тому необхідно скласти комплексну програму.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*