Каталог товарів

Суть спортивного харчування у раціоні бодібілдера

Категорії

Раціон спортсмена - це грамотне поєднання звичайної їжі, вітамінних добавок та препаратів спортивного харчування. Калорійність цього раціону має бути ретельно прорахована відповідно до цілей і завдань тренування.

Однією тільки натуральної їжі для забезпечення всіх потреб спортсмена буде недостатньо. Але й скуповувати спортивне харчування без розбору не варто. Спочатку варто розібратися, які спортивні добавки вам необхідні.

Елементи спортивного харчування:

  • Протеїни – чистий білок, синтезований з натуральної сировини. Випускається, як правило, у вигляді порошку з різними смаковими добавками.
  • Вуглеводи застосовують у складі білково-вуглеводних коктейлів, які називаються гейнерами.
  • Амінокислоти - розщеплений протеїн.
  • Вітамінно-мінеральні комплекси.

Підбір спортивного харчування:

Щоб визначитися з тим, яке спортивне харчування насамперед визначитеся з метою ваших тренувань. При підборі також враховуйте свою статуру.

Якщо ви страждаєте на зайву вагу, вживання гейнерів вам категорично протипоказано - через їх високу калорійність. Вам підійде протеїн. Він ефективно відновить дефіцит білка після тренувань та за рахунок додаткових витрат енергії на розщеплення його до амінокислот прискорить зниження ваги.

Людям худорлявої статури, навпаки, дуже складно буде набрати м'язову масу без регулярного підживлення додатковими калоріями. Для них гейнери - найбільш вдалий варіант. Калорійність однієї порції цього продукту становить до півтори тисячі ккал.

Що стосується людей атлетичної статури, ним можна використовувати будь-які препарати спортивного харчування, головне - дотримуватися міри.

Вибір вітамінно-мінерального комплексу:

При підборі комплексу вітамінів враховуйте інтенсивність навантаження на тренуваннях.

Для помірних навантажень підійдуть найпростіші комплекси, наприклад, «Копмлівіт». При роботі з великими вагами та важкими тренуваннями слід приймати тільки спеціалізовані препарати класу «Animal Pack».

Як оцінити ефективність препарату?

Ефективність спортивного харчування оцінюють за кількістю набраної ваги за одиницю часу. Але не завжди такий підхід є вірним. Причиною відсутності м'язового зростання може бути нестача фізичного навантаження або мала калорійність харчування. Якщо вас не задовольняє ефект спортивного харчування, проконсультуйтеся з вашим тренером. Він допоможе вам скоригувати раціон та інтенсивність навантажень.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*